logo1

telephone blue +386 (0) 59 057 570    
email open info@mc-podnar.si    narocanje
 
 

nipt slika1Gre za novo metodo odkrivanja plodov z Downovim sidromom, pri kateri v periferni krvi matere poiščemo fragmente plodove DNK in določimo verjetnost, da ima plod trisomijo 21, 18 ali 13, lahko pa tudi spolnih kromosomov. Test je najbolj zanesljiv za trisomijo 21 (99.5%), nekoliko manj pa za trisomijo 18 (95%) in trisomijo 13 (93%).
Neinvazivni presejalni test lahko opravimo kadarkoli po 10. tednu nosečnosti, pri eno- ali dvoplodni nosečnosti, pri spontani zanositvi ali pri oploditvi z biomedicinsko pomočjo.
Vedeti pa je treba, da gre še vedno za presejalni in ne diagnostični test; zato je v primeru, da test pokaže povečano tveganje za kromosomsko napako, še vedno potrebno le-to potrditi z invazivno preiskavo (amniocenteza ali biopsija horionskih resic).

button1 Naročite se na pregled!  narocanje
     

URINSKA INKONTINENCA

Inkontinenca urina pomeni nezmožnost zadrževanja in kontroliranega izločanja urina in predstavlja za pacienta socialni, higienski in finančni problem, ga omejuje pri vsakdanjih opravilih in mu slabša kakovost življenja. Pacienti se svoje težave pogosto sramujejo in o njej težko spregovorijo celo s svojim zdravnikom.

Preberi več...

 HORMONSKO RAVNOVESJE

Hormoni predstavljajo nekakšen informacijski sistem organizma; nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem in nato po krvi potujejo v tarčnih organov, kjer sprožijo specifičen odgovor, sami pa se takoj nato razgradijo. Njihovo sproščanje je urejeno s pomočjo povratnih zank; ko je nekega hormona premalo, se njegovo izločanje poveča, ko ga je dovolj, se zmanjša.

Preberi več...

 NUHALNA SVETLINA

UZ v zgodnji nosečnosti (8.-12. teden)
V tem času lahko preverimo, če se nosečnost razvija v maternici ali izven nje, število plodov in vitalnost, izmerimo velikost ploda in določimo pričakovani datum poroda. Natančnejša ocena razvoja ploda v tem obdobju še ni možna, saj lahko vidimo le glavo, nakazane so okončine, od 6. tedna dalje lahko opazujemo tudi plodov srčni utrip.

Preberi več...

 


Podatki

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

Kje smo?

zemljevid1

           MEDICINSKI CENTER PODNAR - 2016

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih