logo1

telephone blue +386 (0) 59 057 570    
email open info@mc-podnar.si    narocanje
 
 

KAJ JE TO?
Gre za trening mišic medeničnega dna, ki temelji na magnetni stimulaciji mišic medeničnega dna. Metoda je neinvazivna, neboleča, brez neprijetnega vstavljanja elektrod, brez neposrednega stika s kožo in nima znanih stranskih učinkov. Omogoča stimulacijo globokih mišic, ki jih z elektrostimulacijo težko dosežemo.
 FMS se sicer v zdravstvu uporablja že več stoletij. Gre za to, da z magnetom ustvarimo magnetno polje, s katerim lahko vplivamo na pretok energije po telesu in zdravimo mnogo pogostih obolenj in težav, kot so zlomi kosti, za boljše celjenje ran, tudi pri zdravljenju duševnih bolezni, predvsem pa za rehabilitacijo po športnih poškodbah.

KAKO DELUJE?
magnetna terapijaHitre spremembe magnetnega polja, ki jih proizvaja aparat,  povzročijo nastanek električnega toka v živcih in s tem sprožijo krčenje mišic. Magnetno polje prodira globoko v nehomogena biološka tkiva, za kar pa ne potrebuje direktnega stika s kožo. FMS ne stimulira bolečinskih receptorjev na površini kože in je zato bolj primerna kot trenutno bolj znana elektrostimulacija, poleg tega pa stimulira mišice, ki jih z elektrostimulacijo ne moremo doseči.
Poleg tega magnetna stimulacija pospeši izmenjavo ionov, pospeši pretok krvi v tkivu, poveča porabo kisika v celicah in s tem pospeši celjenje ran in regeneracijo tkiv po poškodbi. Ta učinek se že dolgo uporablja v športni medicini.


KOMU PRIPOROČAMO MAGNETNO STIMULACIJO MIŠIC MEDENIČNEGA DNA?
Funkcionalno magnetno stimulacijo mišic medeničnega dna priporočamo tako ženskam kot moškim, in sicer
- pri vseh vrstah inkontinence urina ali blata,
- za hitrejšo rehabilitacijo po operativnih posegih v urogenitalnem področju
- po porodu
- pri nekaterih spolnih motnjah in kroničnih bolečinah v medenici in križu.


KONTRAINDIKACIJE
Magnetne stimulacije ne smemo izvajati pri:
- nosečnicah,
- pacientih z epilepsijo,
- pacientih s srčnim spodbujevalnikom ali hudimi motnjami srčnega ritma,
- pri pacientih s feromagnetnimi vsadki (endoproteze sklepov, nekateri maternični vložki)
- do štiri tedne po operativnem posegu.


Prav tako je ne izvajamo v primeru akutnih vnetij v področju male medenice, med menstruacijo in do šest tednov po porodu.

KAKO POTEKA TERAPIJA?
Program zdravljenja določimo individualno, za vsakega pacienta posebej, in sicer po uvodnem pogovoru in pregledu. Posamezna terapija, med katero pacient sedi oblečen na udobnem stolu, traja 20 -30 minut, 2-3x tedensko; za preprečevanje inkontinence po porodu običajno zadostuje 6-8 terapij, medtem ko je optimalno število tretmajev pri že izraženih težavah 16-20.

 

Sorodne teme

TRENING SEČNEGA MEHURJA

Za prevzgojo sečnega mehurja si naredite urnik obiskov stranišča. Tako možgani dobijo nadzor nad praznjenjem sečnega mehurja. Postopoma podaljšujte čas med enim in drugim uriniranjem. Če ste morali prej na stranišče vsako uro, poskusite podaljšati ta čas na uro in 15 minut. Kolikor je mogoče, se držite urnika za uriniranje, ki ste si ga zastavili. Ko vam zadrževanje urina za dodatnih 15 minut ne bo več povzročalo težav, podaljšajte čas še za dodatnih 15 minut.

Preberi več...
PRIPOROČILA ZA BOLNIKE S PREKOMERNIM AKTIVNIM SEČNIM MEHURJEM

Težave zaradi prekomerno aktivnega sečnega mehurja pomagajo zmanjšati naslednji ukrepi: o dnevno spijte zadostno količino tekočine (2 litra, v vročem vremenu ali če ste telovadili, nekoliko več). Če pijete premalo, je urin bolj koncentriran, kar lahko draži sečni mehurje in poslabša težave.

Preberi več...
button1 Naročite se na pregled!  narocanje
     

URINSKA INKONTINENCA

Inkontinenca urina pomeni nezmožnost zadrževanja in kontroliranega izločanja urina in predstavlja za pacienta socialni, higienski in finančni problem, ga omejuje pri vsakdanjih opravilih in mu slabša kakovost življenja. Pacienti se svoje težave pogosto sramujejo in o njej težko spregovorijo celo s svojim zdravnikom.

Preberi več...

 HORMONSKO RAVNOVESJE

Hormoni predstavljajo nekakšen informacijski sistem organizma; nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem in nato po krvi potujejo v tarčnih organov, kjer sprožijo specifičen odgovor, sami pa se takoj nato razgradijo. Njihovo sproščanje je urejeno s pomočjo povratnih zank; ko je nekega hormona premalo, se njegovo izločanje poveča, ko ga je dovolj, se zmanjša.

Preberi več...

 NUHALNA SVETLINA

UZ v zgodnji nosečnosti (8.-12. teden)
V tem času lahko preverimo, če se nosečnost razvija v maternici ali izven nje, število plodov in vitalnost, izmerimo velikost ploda in določimo pričakovani datum poroda. Natančnejša ocena razvoja ploda v tem obdobju še ni možna, saj lahko vidimo le glavo, nakazane so okončine, od 6. tedna dalje lahko opazujemo tudi plodov srčni utrip.

Preberi več...

 


Podatki

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

Kje smo?

zemljevid1

           MEDICINSKI CENTER PODNAR - 2016

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih