logo1

telephone blue +386 (0) 59 057 570    
email open info@mc-podnar.si    narocanje
 
 

inkontinenca v perimenopavzi slikaUsihanje delovanja jajčnikov v perimenopavzalnem obdobju pomeni postopno zmanjšanje izločanja spolnih hormonov, predvsem estrogena in progesterona. Estrogen velja za pretežno ženski hormon, ki pa ima poleg svoje reproduktivne vloge še več kot 400 drugih funkcij v telesu. Med drugim pomaga pri vzdrževanju mišičnega tonusa in zadostne vsebnosti kolagena v koži in sluznicah, zadržuje tudi vodo v koži in sluznicah. Ob pomanjkanju estrogena pride sčasoma do pojava t.i. urovaginalne atrofije – sluznica nožnice in spodnjega dela sečil postane suha, občutljiva in neodporna na zunanje vplive, tonus mišic medeničnega dna se zmanjša. Posledica so pogoste okužbe sečil in uhajanje urina v smislu stresne urinske inkontinence.
V tem obdobju JE priporočljivo hkratno lokalno zdravljenje z estrogeni in magnetna stimulacija mišic medeničnega dna za učvtstitev le-teh, lahko pa tudi laserska terapija, ki poskrbi predvsem za učvrstitev vezivnega kolagenskega tkiva medeničnega dna.

 

button1 Naročite se na pregled!  narocanje
     

URINSKA INKONTINENCA

Inkontinenca urina pomeni nezmožnost zadrževanja in kontroliranega izločanja urina in predstavlja za pacienta socialni, higienski in finančni problem, ga omejuje pri vsakdanjih opravilih in mu slabša kakovost življenja. Pacienti se svoje težave pogosto sramujejo in o njej težko spregovorijo celo s svojim zdravnikom.

Preberi več...

 HORMONSKO RAVNOVESJE

Hormoni predstavljajo nekakšen informacijski sistem organizma; nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem in nato po krvi potujejo v tarčnih organov, kjer sprožijo specifičen odgovor, sami pa se takoj nato razgradijo. Njihovo sproščanje je urejeno s pomočjo povratnih zank; ko je nekega hormona premalo, se njegovo izločanje poveča, ko ga je dovolj, se zmanjša.

Preberi več...

 NUHALNA SVETLINA

UZ v zgodnji nosečnosti (8.-12. teden)
V tem času lahko preverimo, če se nosečnost razvija v maternici ali izven nje, število plodov in vitalnost, izmerimo velikost ploda in določimo pričakovani datum poroda. Natančnejša ocena razvoja ploda v tem obdobju še ni možna, saj lahko vidimo le glavo, nakazane so okončine, od 6. tedna dalje lahko opazujemo tudi plodov srčni utrip.

Preberi več...

 


Podatki

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

Kje smo?

zemljevid1

           MEDICINSKI CENTER PODNAR - 2016

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih