logo1

telephone blue +386 (0) 59 057 570    
email open info@mc-podnar.si    narocanje
 
 

Lasersko zdravljenje urinske inkontinence se je v zadnjem času že močno uveljavilo. Gre za metodo, pri kateri s pomočjo laserja segrevamo tkivo sprednje stene nožnice. S tem pride do krčenja in regeneracije ter remoduliranja kolagenskih vlaken, zaradi česar se nožnica skrči in postane čvrstejša in bolj elastična, mehur, ki leži nad njo, pa ponovno dobi svojo pravilno anatomsko oporo in tudi funkcijo. Uhajanje urina se na ta način lahko povsem ali pa delno odpravi, kar pa je odvisno predvsem od funkcije mišic medeničnega dna.

femilift video grab 0115

Lasersko zdravljenje inkontinence poteka ambulantno. Poseg je varen in praviloma neboleč, primeren pa je predvsem za blago do zmerno hudo obliko urinske inkontinence. Po posegu se lahko vrnete k svojim običajnim opravilom.

femil small

V naši ambulanti uporabljamo napredno CO2 lasersko tehnologijo, ki daje odlične rezultate. CO2 laser je 10 x močnejši od erbium laserja, zato je tudi učinek na tkivo globlji, intenzivnejši in dolgotrajnejši. Edini v Sloveniji izvajamo kombinirano terapijo z lasersko termolizo in magnetno stimulacijo mišic medeničnega dna, ki se je pri zdravljenju urinske inkontinence izkazala za še posebej učinkovito. Na ta način namreč delujemo na vsa tkiva, ki so bistvena za normalno zadrževanje in izločanje urina: z laserjem okrepimo sluznico oziroma vezivno tkivo nožnice, s čimer omogočimo ponovno vzpostavitev pravilne anatomske lege sečnice in mehurja, z magnetno stimulacijo pa okrepimo mišice medeničnega dna, kar pa je osnovni pogoj za uspešno zadrževanje urina.

button1 Naročite se na pregled!  narocanje
     

URINSKA INKONTINENCA

Inkontinenca urina pomeni nezmožnost zadrževanja in kontroliranega izločanja urina in predstavlja za pacienta socialni, higienski in finančni problem, ga omejuje pri vsakdanjih opravilih in mu slabša kakovost življenja. Pacienti se svoje težave pogosto sramujejo in o njej težko spregovorijo celo s svojim zdravnikom.

Preberi več...

 HORMONSKO RAVNOVESJE

Hormoni predstavljajo nekakšen informacijski sistem organizma; nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem in nato po krvi potujejo v tarčnih organov, kjer sprožijo specifičen odgovor, sami pa se takoj nato razgradijo. Njihovo sproščanje je urejeno s pomočjo povratnih zank; ko je nekega hormona premalo, se njegovo izločanje poveča, ko ga je dovolj, se zmanjša.

Preberi več...

 NUHALNA SVETLINA

UZ v zgodnji nosečnosti (8.-12. teden)
V tem času lahko preverimo, če se nosečnost razvija v maternici ali izven nje, število plodov in vitalnost, izmerimo velikost ploda in določimo pričakovani datum poroda. Natančnejša ocena razvoja ploda v tem obdobju še ni možna, saj lahko vidimo le glavo, nakazane so okončine, od 6. tedna dalje lahko opazujemo tudi plodov srčni utrip.

Preberi več...

 


Podatki

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

Kje smo?

zemljevid1

           MEDICINSKI CENTER PODNAR - 2016

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih