logo1

telephone blue +386 (0) 59 057 570    
email open info@mc-podnar.si    narocanje
 
 

Za prevzgojo sečnega mehurja si naredite urnik obiskov stranišča. Tako možgani dobijo nadzor nad praznjenjem sečnega mehurja. Postopoma podaljšujte čas med enim in drugim uriniranjem. Če ste morali prej na stranišče vsako uro, poskusite podaljšati ta čas na uro in 15 minut. Kolikor je mogoče, se držite urnika za uriniranje, ki ste si ga zastavili. Ko vam zadrževanje urina za dodatnih 15 minut ne bo več povzročalo težav, podaljšajte čas še za dodatnih 15 minut. Poskušajte doseči razmak treh ur med posameznimi uriniranji. S tem trenirate vaš mehur, da bo sposoben zadržati večjo količino urina.

Če med intervali začutite nenadno hudo potrebo po uriniranju, ga poskušajte odložiti z naslednjimi ukrepi:

  • trening secnega mehurja slikaprekinite z delom, ki ga trenutno opravljate. Sedite ali stojte na mestu. Če se ne premikate, boste urin lažje zadržali. Lahko stopite na prste ali se usedete na stol tako, da so stegna v celoti na stolu.
  • večkrat hitro in močno stisnite medenične mišice, ne da bi jih vmes popolnoma sprostili.
  • z roko pritiskajte na presredek ali se usedite preko v svitek zvite brisače.
  • večkrat globoko vdihnite in sprostite telo.
  • počakajte, dokler huda potreba po praznjenju mehurja ne mine (10 do 20 sekund).
  • pojdite do stranišča, ne da bi pri tem preveč hiteli. Medtem ko hodite, še vedno stiskajte mišice medeničnega dna in naj vas pri tem ne grabi panika.

    Včasih boste z lahkoto premagali občutek hude potrebe po uriniranju, včasih  vam to ne bo uspelo.

    Ne obupajte! Potrebno je veliko dobre volje in vztrajnosti.

 

button1 Naročite se na pregled!  narocanje
     

URINSKA INKONTINENCA

Inkontinenca urina pomeni nezmožnost zadrževanja in kontroliranega izločanja urina in predstavlja za pacienta socialni, higienski in finančni problem, ga omejuje pri vsakdanjih opravilih in mu slabša kakovost življenja. Pacienti se svoje težave pogosto sramujejo in o njej težko spregovorijo celo s svojim zdravnikom.

Preberi več...

 HORMONSKO RAVNOVESJE

Hormoni predstavljajo nekakšen informacijski sistem organizma; nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem in nato po krvi potujejo v tarčnih organov, kjer sprožijo specifičen odgovor, sami pa se takoj nato razgradijo. Njihovo sproščanje je urejeno s pomočjo povratnih zank; ko je nekega hormona premalo, se njegovo izločanje poveča, ko ga je dovolj, se zmanjša.

Preberi več...

 NUHALNA SVETLINA

UZ v zgodnji nosečnosti (8.-12. teden)
V tem času lahko preverimo, če se nosečnost razvija v maternici ali izven nje, število plodov in vitalnost, izmerimo velikost ploda in določimo pričakovani datum poroda. Natančnejša ocena razvoja ploda v tem obdobju še ni možna, saj lahko vidimo le glavo, nakazane so okončine, od 6. tedna dalje lahko opazujemo tudi plodov srčni utrip.

Preberi več...

 


Podatki

POLONA PODNAR, dr. med., spec. gin. in porod.

MEDICINSKI CENTER PODNAR
Poslovna cona A18
4208 Šenčur, Slovenija

KONTAKT ZA NAROČANJE

T +386 (0) 59 057 570
T +386 (0) 64 177 744

Kje smo?

zemljevid1

           MEDICINSKI CENTER PODNAR - 2016

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo piškotkov omogočamo boljšo uporabniško izkušnjo Več o piškotkih