CANCER SCREEN

 
 
 
 

Cancer Screen – genetski test za odkrivanje tveganja za razvoj dednih vrst raka

Do 15 % rakavih obolenj se razvije zaradi genetske predispozicije, ki jo lahko podedujete. Patogena mutacija pa lahko močno poveča vaše tveganje za razvoj rakavega obolenja.

Zgodnje odkritje vam lahko reši življenje, zato je za učinkovito preventivo in uspešno zdravljenje pomembno, da smo dobro seznanjeni s tveganji za obolenje.

CS1.png

Kaj je test Cancer Screen?

Cancer Screen je enostaven in zanesljiv genetski test, s katerim določimo vaše tveganje za razvoj dednega raka.

Za to potrebujemo vašo DNA, ki jo izoliramo iz celic vaše ustne sluznice. Postopek odvzema vzorca je popolnoma neboleč, saj za analizo potrebujemo zgolj 2 ml vaše sline.

Ker s testom Cancer Screen testiramo genetske mutacije, ki so prisotne v vsaki celici našega telesa (mutacija zarodne linije), je test dovolj opraviti enkrat v življenju.

Kaj testira test Cancer Screen?

Cancer Screen je eden najobsežnejših testov za odkrivanje tveganja za razvoj raka. Analizira do 79 genov, ki imajo znanstveno dokazano povezavo s 24 vrstami dednih oblik raka.

CS2.jpgCS3.jpg

Za koga je primeren test Cancer Screen?

Cancer Screen je primeren za vse, ki želijo pravočasno ukrepati in poskrbeti za svoje zdravje, predvsem pa:

-  posameznikom, ki imajo rakava obolenja prisotna v družini,

-  vsem, ki želijo pravočasno ukrepati in poskrbeti za svoje zdravje (tudi za posameznike brez družinske anamneze raka obstaja velika verjetnost, da nosijo patogeno varianto),

-  celotni družini, če so starši nosilci patogene variante, obstaja 50 % verjetnosti, da je ista varianta prisotna tudi pri otrocih.

CS4.png

Možnosti testiranja:

CS5.jpg

Več o testu Cancer Screen si lahko preberete na: https://cancerscreen.geneplanet.com/sl/domov


 
Medicinski center Podnar 2019